Söndagspassen – när ett blir två

I måndags hade styrelsen möte och tog då beslutet att dela upp söndagarnas långpass i två grupper på prov. Bakgrunden till detta är att det under lång tid varit olika nivåer på löparna och farten har varit väldigt olika. Tanken med ett långpass är inte att springa i sitt tävlingstempo i två mil.

Problemet är inget nytt i klubben, heller inte i andra klubbar, utan något som vi brottats med under en längre tid, speciellt när nya löpare kommit och provsprungit med oss. Vi har försökt, med varierande utfall, köra den “patenterade” HLK-svängen för att hämta upp de som håller ett långsammare tempo. Detta är dock ingen optimal lösning och har bevisligen inte fungerat som önskat då problemet kvarstår.

Under hela 2014 och början av 2015 har vi varit väldigt många på träningspassen och söndagarna har haft riktigt bra uppslutning. Vi är nu så pass många att även om vi delar upp oss i två grupper ska ingen behöva springa ensam. Självklart kan du skifta mellan grupperna under årets gång och beroende på dagsform etc.

Detta kommer också ställa lite högre krav på de som har träningsschemat då rundan inte kan vara för komplicerad eller namnet för intetsägande. Vi tror och hoppas inte att kreativiteten och engagemanget för söndagsplaneringarna kommer att avstanna.

Styrelsen vill också vara noga att påpeka vid längre ”utflykter” såsom Mölleexpressen eller liknande håller vi ihop alla tillsammans då detta är mer ett äventyr än bara långpass.

Frågor? ställ dem gärna till någon i styrelsen.

/Styrelsen HLK-92

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.