November 2014

ManadensProfil2014-11

Namn: Mikael Svensson

Ålder: 28

Yrke: Arbetar med försäljning och uthyrning på Helsingborgshem.

Civilstatus: Sambo med Sara sedan drygt 7 år.

Favoritskor: Adidas Adizero Boost Adios 2.

Vilket PB är du mest stolt över? Sub 40 på milen.

Intressen, förutom löpning:
Jag spenderar mycket tid med min sambo och på jobbet. Men förutom löpning gillar jag att träna andra sporter, så som simning (håller på att lära mig frisim). Har köpt en kolonilott i våras och tycker om att röja och gräva på den. Gillar att skapa något. Har tidigare varit kock och gillar hantverket.

Berätta om ditt löparintresse, när började du och varför?
Det började när jag skulle gå hem en gång från jobbet och flåsade efter en backe. Jag har tidigare spelat mycket fotboll, innebandy och även sprungit en del i lumpen. Jag Började med att köra bil till Pålsjö, sprang 2 km och körde hem. Bodde då på Tågaborg. Jag fick i samma veva en startplats till Springtime av min syster i födelsedagspresent (januari) och började springa mer och oftare tills jag klarade milen. Springtime gjorde jag strax över 50 minuter. Sedan gick jag med i HLK och har stora problem att hänga med. Efter några månader släppte det och därefter har jag kapat ca 5 minuter på milen /år.

Vad äter du helst efter träning?
Allt… Efter långpass brukar jag dricka ett stort glas mjölk och ett kokt ägg med salt på. Annars brukar jag ofta laga middag direkt efter och då blir det allt möjligt. Mycket sallad och grönt.

Vad har du för lång- och kortsiktiga mål med din löpning?
Kortsiktigt, hålla mig under 40 på milen och sub 3:20 på maran. Samt genomföra ett ultramarathon. Långsiktigt, klara sub 3:10 på maran och se hur snabbt jag kan springa milen.

Favoritpass?
Intervaller… Gärna tusingar eller löpning i tuff terräng.

Dold talang: Jag har lätt för att komma ihåg filmrepliker och sångtexter

Fem snabba (favoriten understruken):
Milen – Maran
Med skor – Utan skor
Vår – Höst
Träna – Tävla
Vatten – Sportdryck