2013-07-21 Königschlösser Romantik Marathon

Crazy crazy crazy men vad gör man inte när det råkar finnas ett Marathon i samband med en tjänsteresa. Fick dock ta ett lokaltåg ner till pittoreska Füssen och fick ett perfekt hotell. Upptäckte när jag öppnade väskan att jag hade glömt strumpor. Illa illa. Eftersom det pågick en halvmarathon på lördagskvällen så var det massor med funktionärer i farten och en lovade att fixa strumpor till morgondagen. Jag åt en rejäl Carbonara på en hygglig restaurang och gick sedan och knoppade. 

Söndag morgon ringer väckningen kl 6, men då har jag redan legat vaken sedan halv 5. Byter om och går ner och äter en ordinär frukost för att sedan tassa bort och hämta nummerlapp, chip och STRUMPOR. Tillbaka till hotellet och där låg jag och slappade till 20 minuter innan start. Det var ca 500 m till starten och här var startfältet samlat som bestod av ca 700 löpare. 

7.30 gick starten och tur var det för varmt skulle det bli. Med tanke på att jag gjorde det här som en kul grej och satte målsättningen till blygsamma 3.45 räknade jag med att här skulle bli tid till fotografering under loppet för att visa hur vackert det var. Ja, jag vet Leif, man skall springa minimalistiskt, men här gjorde jag ett undantag. Efter ett par km så hörde jag bakom mig en som ropade Heja Sverige! Det var en tjej från Heleneholm som sprang med sin kille. Ja, killen låg ju långt före så vi fann varandra och bestämde oss för att slå följe. Jättekul. Visserligen fick jag ta ett antal pissepauser och både hon och jag stannade vid flera tillfällen och fotograferade men vi höll ihop fram till 27. Då behövde hon gå på muggen och det tog tid för hon kom aldrig ifatt så jag fick göra resten av loppet själv. 

Allt medan kvicksilvret steg mot 28-30 grader så var det många som kroknade och solen stirrade ilsket från en klarblå himmel. 

Jag tittade på klockan vid 32 och yes, jag fixar det. Så där var tid för mera bilder. Sista km var tuff med en rejäl stigning. innan slutspurten in mot mål som jag filmade. 

Jag drack några alkoholfria öl, lite vattenmelon och äpple innan jag joggade tillbaka till hotellet och jag hann faktiskt duscha i lugn och ro och ändå checka ut till kl 12. Belöningen var en stor König Ludwig Weissbier och en stor Mövenpick glasscoupe.

Som sagt, en crazy kul grej men va f-n, vi löpare är lite tokiga. I alla fall jag.