Johan L (2015)

IMG_2331

Namn: Johan Lundgren

Ålder: 55

Yrke:
Tja, jag är utbildad till livsmedelskemist men har jobbat med produkt och produktutveckling fram till i våren 2014 då jag fick lämna Finax p g a sk. arbetsbrist.

Civilstatus:
Sambo med Gunnel. Vi har tre barn, Annie 21, Simon 19 och Ludwig 17.

Favoritskor:
Efter flera år med Asics har jag nu övergivit detta märke p g a utslitna hälkappor. Numera springer jag med New Balance 89 v4 men nej har jag har ingen favoritsko som gör att hela världen rasar om jag inte får. Micke Engströms inlägg betyder mer för mig.

Vilket PB är du mest stolt över? Självklart 2.59,26 i Berlin 1993

Intressen, förutom löpning:
Skog och jakt

Berätta om ditt löparintresse, när började du och varför?
Jag spelade egentligen badminton från början och vann väl förmodligen mina matcher på grund av min kondition. Jag nötte ut mina motståndare i tresetare istället för skönspel. På somrarna när vi körde löpträning i Jordbodalen låg jag alltid i spets. När sedan klubben fokuserade på singelspelet och inte ville satsa på dubbel började jag mer söka mig mot löpning och gick med i IS Göta och fick Anders Szalkai som klubbkompis.

Vad äter du helst efter träning?
Mjölk och banan

Vad har du för kort- och långsiktiga mål med din löpning?
Förhoppningsvis blir jag snart helt symptomfri i höger benhinna och då kan jag kanske ta mig runt Hamburg Marathon under 3.30. Långsiktigt vill jag göra Tokyo Marathon och därmed gjort alla de 6 stora. Det är bara 5 svenskar som gjort det. Sedan vill jag upptäcka nya maror i världen och så länge som möjligt hålla mig inom skamgränsen 3.30 trots att åldern är mot mig.

Favoritpass?
Långrundor där det bara trummas i behagligt tempo med ett gäng löparkompisar.

Dold talang: Skriva kåserier

Fem snabba (favoriten understruken):
Milen – Maran
Med skor – Utan skor
Vår – Höst
Träna – Tävla
Vatten – Sportdryck