Jens (2015)

JensL-F

Bilden är från Berlin Marathon 2006, vid 33-34 km om jag minns rätt. Enligt fotografen Anders ”Moggy” Åkerberg såg jag pigg ut till skillnad från en annan klubbmedlem (inga namn …) som knappt var kontaktbar.

Namn: Jens Lindell-Frantz

Ålder: 46

Yrke: Inköpschef på Siwertell (Gunnarstorp, Bjuv)

Civilstatus: Sambo med Sunny

Favoritskor: Nike Zoom Structure

Vilket PB är du mest stolt över?
148 träningar med HLK-92 2013 … 🙂
Annars så är jag mest nöjd med 3:44:20 i Berlin Marathon 2006. Hade rätt allvarliga ryggproblem 2004-5 så att 2006 bara kunna genomföra en mara är jag väldigt stolt över. Och dessutom blev det pers med över halvtimmen.

Intressen, förutom löpning:
Idrott i största allmänhet, men främst är det fotboll som gäller. ”Mina” lag är HIF förstås och Derby County (England) som jag följer i med- och motgång. Gillar även att skriva om fotboll, vilket de som är med i fotbollstipsen kanske har märkt.
Historia är ett annat intresse. Läser gärna böcker och magasin om historia samt har stort nöje av att gå på muséer. En av mina största upplevelser var ett besök på Imperial War Museum i London. Oerhört intressant och tankeväckande.

Berätta om ditt löparintresse, när började du och varför?
Spelade fotboll i min ungdom, men la av när jag var 17. Inspirerad av min broder Martin hade jag då redan börjat fuska lite med löpning och efter avslutad fotbollskarriär blev det mer regelbundet springande. På allvar tog det sedan fart när jag var med och grundade HLK-92.

Vad äter du helst efter träning?
Mjölk, banan och gärna en chokladbit om sådan finns till hands.

Vad har du för kort- och långsiktiga mål med din löpning?
På kort sikt vill jag få flyt i min träning utan att drabbas av störningar som skador och sjukdomar. Har varit lite väl mycket av den varan på senare tid.
På längre sikt är målet att med hedern i behåll genomföra ett maraton igen.

Favoritpass?
Långpassen i ”snacketempo”. Bör väl också nämna backpassen för jag är väl en av få som hellre springer uppför än utför …

Dold talang:
Vi hade ett event med företaget där vi skulle sjunga gospel i kör. Av någon outgrundlig anledning blev jag utplockad att sjunga ett soloparti och det måste ha låtit bra för till min stora förvåning blev det fina recensioner efteråt.

Fem snabba (favoriten understruken):
Milen – Maran
Med skor – Utan skor
Vår – Höst
Träna – Tävla
Vatten – Sportdryck