2015-05-09 Springtime

Här kommer du att kunna se fler bilder från loppet (uppdateras allteftersom det kommer in fler). Jag vill också slå ett slag för Funbeat – där de flesta av dessa tävlingsberättelser är hämtade från. Där lägger alla upp sina träningspass (gratis, om man kan leva med lite reklam) och kan kommentera på andras. Möjligheter finns för att synka data från flera olika GPSer.

springtimeHLK

Sari:

Det måste vara rekord i antal HLK-92 löpare i Springtime.
Jämnheten har infunnit sig hos mig, kan man väl påstå när det endast skiljer 13 sek mellan första och den bättre andra halvan av springtime med sluttid på 46:55. Tyvärr gjorde min sena anmälan att jag inte finns med bland Hlk-92 resultaten. Stort tack till all support längs banan och alla ni som pepprat mig under träningarna den senaste tiden.

Mattias:

Springtime (Helsingborg) 2015 -> Blev ett helt fantastiskt lopp trots motvind och dålig motivation. Hela sträckan kändes bra på alla sätt och då får man väl ändå vara nöjd.

Första biten längs strandpromenaden gick väldigt lätt med kraftig vind i ryggen. Lyckades behålla lugnet i Pålsjöbacken där det är lätt att ta ut sig. Från 6-8 km tog jag rygg på en liten grupp som sprang tillsammans med 4:00-farthållaren vilket underlättade en hel del i motvinden. De två sista kilometerna drog jag på lite för att försöka komma ikapp Micke S som låg några hundra meter framför men misslyckades med två sekunder och gick in på den officiella tiden 39:25.

Grymt jobbat av alla HLK:are!

Hans R:

Springtime 2015 avklarat. Nervös som vanligt inför start, det här kommer inte att gå. Kom igång bra även om jag såg Peter T, Tommy, Jonny mf.l. flyga iväg längs strandpromenaden. Vid 7 km började jag se ryggen på Michael O. som låg ca. 20 m framför. Höll samma avstånd till vi sprang in på S. Storgatan. Tänkte att där kunde jag öka tempot och komma ifatt honom. Problemet var att Michael också ökade tempot. Efteråt kom jag till insikt att det är kul att tävla och att passen med HLK-92 och den positiva anda som finns i klubben betyder mycket.

Peter:

Officiell tid 46.26, 490/1708. Nöjd med loppet men vill mer, satsade på att komma under 45 min och öppnade loppet bra. Börja bli sliten vid 4 km men höll det uppe rätt bra. Hade en dålig period mellan 6-8 km som jag är missnöjd med att jag inte kunde förmå mig att plåga mig själv och hade lite hållkänningar. Lyckades få upp tempot sista två km igen, missade pers med 15 sek. Bra väder att springa i trots lite regn och blåst.

Katja C:

Springtime. Jag trodde aldrig jag skulle klara under 50 minuter med tanke på min dåliga kontinuitet i träningen i vinter och vår och med tanke på tempot som jag haft på träningarna, men det gick! Och jag är jätteglad! 😀

Loppet kändes bra från start till mål, mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara! Detta trots att jag tycker där finns en del mer att önska hos flera i publiken som placerat sig längst banan men inte ens pallar klappa händerna… Jaja, desto skönare då med undantagen som typ Jens i Långvinkeln och mina döttrar vid kärnan! 🙂

Edit: Jag är väldigt glad att få joina i sub 50 gruppen! (För nej Mikael, där var jag inte sedan tidigare, mitt pers var ngt på 51.) Nu fick man ju dock lite blodad tand och vill gärna försöka kapa mer tid… Jag tror nog att jag hade kunnat springa ännu snabbare om jag startat tidigare för det var ganska trångt längst med hela banan i och med att jag startade i sista startgruppen (jag hade ju också enligt min klocka sprungit 200 meter extra så lite tid tar ju ändå “kryssandet”). Jag blir också både taggad av att alla ni andra gör jättebra tider!

Johan C:

SPRINGTIME. 2013 sprang jag seedningsloppet och Springtime på 48:51. 2014 sprang jag inget av dem. 2015 sprang jag båda på 43.43 (43,44 officiell tid på Springtime. Efter seedningsloppet var jag sjukt nöjd. Idag vet jag inte. Tuffare bana såklart. Men mer publik och mer träning i benen å andra sidan. Kan väl konstatera att det var lite för trevligt idag. Jag har svårt att pressa ut det sista. När jag la in slutspurten svarade benen oerhört bra så det finns mer kraft där. Märkte vid 5 km att jag låg 45 sekunder efter planen men hade inte riktigt det mentala att öka redan där. Måste klara obehaget bättre. Kom kräkkänslor vid 8 km idag men höll det inne till efter målgång.

Nu ska jag inte vara för negativ iofs. Jag är nöjd. En bra tid .Härligt löparväder. Mycket publik. Före Tommy i mål (även om det aldrig var en tävling såklart) och jag är jätteglad och stolt över Katjas prestation! Och glädjen och kraften man får när man ser barnen heja på utmed banan är svårslagen!

Staffan:

Det här kändes ju jättebra. Över förväntan. Och fräsch i mål. Tänk vad kvalitetspass med HLK kan hjälpa till!

Jonny:

På sekunden samma tid som 2014!

Micke:

BOOM!
Springtime i underbara Helsingborg.
Efter en lyckad halvmara förra söndagen så var jag mer optimistisk än vanligt och siktade på nytt PB även denna tävlingen, trots oberäkneligt väder.
HLK-Ikonen J Lundgrens 37:58 som sattes på Springtime 1994 var målet för dagen.
Var som vanligt riktigt nervös före loppet men det släppte ganska direkt när startskottet gick av. Startade i grupp 1 med “Eliten” som bestod till 90% av IS Göta löpare.
Stark medvind första 2km och jag öppnade snabbare än vad jag brukar göra.
Kändes okontrollerat men det blev mycket bättre när Pålsjöbacken kom. Farten sänktes med automatik och jag fick koll på tekniken och jag började plocka placeringar.
Vid krematoriet var det motvind som gällde och jag och en okänd löpare växeldrog ner till J Banérs gata. Nu var det bara att ladda inför backen på FM Franzens gata. Hade ganska bra klipp i steget även här och plockade fler placeringar. Efter att ha sprungit in på Stampgatan kändes det som att jag hade full koll och tryckte på lite till. Backen i Nedre Långvinkelsgatan var tuff men jag kunde ändå hålla ihop det riktigt bra och när jag passerade Kärnan så visste jag att sub 38 var inom räckhåll. Sprang om Anna Bjurman IS Göta (precis som på Seedningsloppet) nerför Bergaliden och det gav en kick som jag hade användning för när det vankades slutforcering. De två sista kilometerna gick under 3:30min/km och jag sprang i mål på 37:50 enligt målklockan.

springtimeMicke

Grymt nöjd med tiden!
Vet dock att det finns mer att hämta om jag bara vågar öppna ännu snabbare. Sprang 45 sekunder snabbare andra halvan trots mer motvind men det ska också tilläggas att det är med nerför på andra halvan också.

Hasse:

plac 99/1709

Var ganska osäker på formen inför loppet, eftersom träningen de senaste veckorna har gått sisådär. Det har inte funnits något som tytt på att jag skulle kunna springa en mil på under 40 minuter. Startade långt bak i första startgrupp, och öppnade i ganska högt tempo längs gröningen för att kunna ha några sekunders försprång inför pålsjö. Tog det sedan lugnt uppför pålsjöbacken för att inte dra på mig för mycket mjölksyra. Där blev jag ikappsprungen av en götalöpare med ballong och “sub 40” på ryggen. Tog rygg på honom och höll skapligt ihop till FM Franzéns gata. Där kom min första dipp och jag började fundera på att ta det lugnt och börja gå… Men väl uppe så fortsatte benen trots allt att pinna på. I långvinkeln tog jag helt slut (men jag kommer ihåg att där stod Jens och pushade för allt han var värd). Jag vet inte hur jag tog mig fram till Bergaliden, men jag kommer ihåg att jag tittade på klockan vid 8km och insåg att jag kunde nå sub 40 om jag bara lyckades klara de två sista några sekunder under 8 minuter. Fullt möjligt – tack vare utförsbacken och en hyfsad spurt. När jag var i slutet av Kullagatan såg jag att klockan tickade mot 40 och visste att jag skulle klara det.

springtimeHasse

Skönt att det är över!
Bästa delen av Springtime var alla gratulationer som delades ut till höger och vänster efter målgång!