2020-08-13 Hittarp-/Larödloppet

Simon W:

Vann ett lopp såhär på kvällskvisten Hittarp-Larödsloppet 10k ??! Hade 12k tempo på schemat fram till i början på veckan när jag såg att HLK-92 tänkte arrangera en mindre tillställning i trakterna där jag vuxit upp. Vi var fem från träningsgruppen som anslöt under denna makalöst härliga sommarkväll.

Bansträckningen var varierande underlag, kuperat men väldigt vacker. Start och mål i direkt anslutning till havet. Jag bestämde mig innan för att det skulle få lov att vara jobbigt, men inte tuffare än att jag ska klara springa intervaller lördag morgon. Snabbare än tröskel, lättare än tävling. En obekväm zon helt enkelt ?. Med tanke på bansträckningen bestämde jag mig för att skippa fokus på tempo och lyssna på kroppen. Fick snabbt sällskap av @annabjurman som börjar repa sig från sin fantastiska SM-insats på halvmaran. Kilometer två gick på grus- och sandstigar längs stranden och jag började bli flåsig rätt snabbt. Ni som sprungit prinsens minne i Halmstad vet hur den här typen av stigar ser ut. Tänkte att fan det här var ju inte bra ?. På tredje kilometern vände banan uppför en mördarbacke på runt 350 meter från havet upp längs baksidan på Sofiero slott. Vi sänkte farten rejält och på något sätt återhämtade jag mig bra.

Vi passerade nästan mina föräldrars hus och springer in på klassisk mark i form av Helsingborg Marathons 36:e kilometer baklänges. Vi passerar halvan på 19:10 (3:50/km) men nu har jag börjat få upp farten. På cykelstigarna rullar jag bekvämt i runt 3:40/km. Länge sedan det kändes så bra i det tempot. Familjer står och sprutar vatten på oss när vi passerar, tacksamt i 24 grader. Applåder regnar över oss när någon sticker ut huvudet över häcken. Vid kilometer 6 springer vi på en lång asfaltsträcka och kroppen vill trycka lite. Passerar flaggvakt och tillika banchef af guds nåde Helsingborg Marathon @lundgren.johan och efter det så låter jag benen bara köra. Resten av banan är nerför längs grusvägar och sandstränder. Har lite svårt med fästet på stranden mellan 8-9 men nog mest nöjd (och överraskad) att jag på sista kilometern, utan att pressa, gör 3:22. Minns inte senast jag flöt så här snabbt och känslan var ljuvlig!!
Vänner hejar in en i mål, solen rakt i fejan och ett grymt pass i bagaget. Pustar fem minuter och sen direkt hem till febrig dotter och fru som ska jobba. Livet!! Men vill passa på att rikta ett stort tack till @juhlinjohan och HLK-92 för ett fantastiskt arrangemang. Stora evenemang i all ära, men det är dessa små tillställningar med mycket hjärta som nog är roligast att springa. Tack!!

Men gud, jag skrev inte tiden. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG ?? 37:24 sluttid!