Anno 2014

Tack för ett roligt och väldigt givande löparår! 

Många personbästa har gjorts och HLK växer så det knakar. Vissa hävdar att det har med löparboomen, som pågår i Sverige och i stora delar av resten av världen, men jag är också övertygad om klubbens engagemang, driv och gemenskap är grundläggande för denna utveckling i Helsingborgs Löparklubb-92.

Inför 2014 satte HLK upp två stycken mål med året och det ena målet klarades av redan under sensommaren. Vi bestämde oss för att bli minst 65 betalande medlemmar (rekordet för klubben var 68, 2001). Som vår kassör så fint uttryckte det, när vår senaste medlem hade betalat in för 2014 i december,

 “Om inget speciellt händer i årets sista skälvande minuter så har 75 individer erlagt avgift för 2014.Det innebär att gamla rekordet på 68 betalande 2001 har pulvriserats.” 

Som bekant för Martin L-F statistik på hur många vi är som tränar på varje träning. Inför 2014 bestod vårt andra mål i att varje månad ha fler deltagare än samma månad 2013. Hur gick det då? 

2014-2013

Som  ni kan se här ovan (klicka på bilden så blir den tydlig). Vi klarade det… nästan! Alla månader, utom december ,var långt över eller precis över snittet. December har sin förklaring i hur julen och nyår inföll, samt långvariga sjukdommar och skador. Det började med Leif och Jens januarimånad med fokus på HBGM och sedan fortsatte det på samma vis. Alla ni som har hållt i träningsmånaderna och hjälpt till att skapa kreativa, roliga och tuffa träningsscheman – sträck på er. Det är tack vare ert engagemang som klubben är vad den är.

Förutom dessa två mål som, vi får ändå säga, uppnåddes har vi under året gjort flera roliga saker.

– HBGM. funktionärer, farthållare, stafettlag, marathonlöpare, förstagången-marathonare, banchef och bra engagemang innan, under och efter loppet.

– Provläpning av banan. Första gången gick bra, andra ännu bättre. Över 200 löpare (nä alla var inte medlemmar) deltog på vårt pass som började vid Dunkers och sträckte sig över 30 km.

– Mössor, t-shirtar och linnen. Vi tog oss tillbaka till våra “rötter” och började använda den lila färgen igen. Säga vad man vill om lila men vi sticker ut! både i staden och på lopp världen över.

– Sammarbete med Filborna Arena. Antalet löpare från dem har inte varit någon större tillströmning men vi som klubb har fått ut mycket på det och detta är bara början.

– Varit med och utformat och provat stafett-växlingarna på HBGM. Vi lärde oss mycket men andra lärde sig mer.

– Blivit omnämnda i den nya tidningen löpartidningen “Spring” samt bilder och repotage i HD.

Detta är ett utkast på vad vi gjort under året.. och då har jag inte ens nämnt alla de träningspass och tävlingar vi har genomfört. I alla väder, snö, iskalla vindar, stekhet sol, hällregn och alla andra underbara löparväder. Som min kära löparkompis säger när det är som jävligast “FAN vad roligt vi har nu!”

Jag ser fram emot 2015.. hoppar ni gör det också!

Gott nytt år! Vi ses i framtiden!

/

Stolt ordförande, Mikael Svensson

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.