September. Den bästa löparmånaden!

Vi går nu in i höstens bästa månad för löpning då det är så där lagom varmt, luften är hög och syrerik. Man orkar springa hur långt som helst. För många ligger det tävlingar inlagda och därför bör man göra sin individuella anpassning så att man toppar formen till just sin tävling. Eftersom det står “Tävling – Lätt nertrappning*, kortare intervaller” så har vi Lidingöloppet och Köpenhamn Halvmarathon i fokus då vi gjort månadens schema och blir således lite mer tävlingsanpassat.

Det betyder att vi har lagt in en hel del pass med backträning och det skadar inte de som skall springa i Köpenhamn. Och för de som inte springer Lidingöloppet bjuder vi på härliga Mölle-Knutpunkten 24/9 – Mölle till knutpunkten trippen, a k a Mölleexpressen. Vi tar bussen från HBG C Regionbuss 220 mot Höganäs, avgång kl 9:00 och ankomst till Mölle en timme senare. Behagligt tempo utlovas.

Klassikern ”På gator som vi inte brukar springa på” kör vi fast i en ny tappning. Vi får ju inte glömma att lördagen den 2 september är det Helsingborg Marathon och där har klubben såväl löpare på maran, farthållare och ett stafettlag. Är ni inte funktionärer eller springer själva så står ni naturligtvis någonstans längs med banan och hejar.

Vi hoppas att septemberprogrammet skall vara lockande och att den stora uppslutningen från augusti håller i sig.

Septembercoacherna
Michael O Lars-Bertil Johan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.