Aprilschema

Välkommen till april månads träning! Äntligen dags att lägga undan reflexer och lampor, och kanske även långa byxor och jackor. I slutet av april och början av maj är det många som har tävlingar i sikte, och denna månads träning kommer att ge bra pass för formtoppning. Främst är det Hamburg Marathon 28/4 som siktet är inställt mot, och därför blir det ett extra långt långpass tre veckor innan (för de som vill det) och några pass med korta intervaller för formtoppning.

Ur många olika synsätt är långpasset den 14/4 bra för HLKare – dels kan vi visa upp oss, och dels kan alla Hamburgresenärerna få sällskap av ett gäng andra löpare i sin målfart. Vi samlas vid Pålsjö 9:30 för att springa i vanligt långpasstempo ner till starten av Springtime. Där kommer HbgM och IFK Hbg ha “Provlöpning av Springtimebanan”, där vi kan följa med önskad fartgrupp (eller skapa en egen). När vi kommit i mål så pustar vi ut, eller tar en extra liten sväng, och springer sedan tillbaka mot Pålsjö kl 11:00

16/4 och 18/4 har kvalitets- och distanspassen skiftat plats eftersom vi har bokat “snabblöpning” på Hedens IP. Vi startar med 10-12 minuter uppvärmning och sedan kör Hamburglöparna sina korta intervaller medan resten kör 12,5 varv i högsta tempo. Vill man inte testa sitt max på 5km så springer man i en bekvämt snabb fart för att få en bra känsla inför exempelvis Vårruset eller Springtime.

Vi glömmer inte bort att en av månadens inriktningar är styrka. Dels TTT och dels kommer vi att springa en del på mjukare och ojämnt underlag (stigar och grusgångar/-vägar) för att styrka upp de små bortglömda stabiliserande musklerna i fötter och ben.

Men till största delen är träningen för att vi ska ha roligt och upptäcka nya vyer. Flera av passen utgår från gymmet i Jordbodalen. Speciellt att observera i april är:

  • 4/4 – Lämpligt med trailskor
  • 14/4 – Samling i Pålsjö 9:30 (eller bakom stadsteatern 10:00)
  • 16/4 – Samling på Hedens IP 18:00. Lämpligt att ha “snabbeskorna”
  • 18/4 – Samling vid gymmet i Jordbodalen 10:00
  • 21/4 – Lämpligt med trailskor
  • 25/4 – Samling vid gymmet i Jordbodalen 18:00. Lämpligt med trailskor
  • 28/4 – Samling vid gymmet i Jordbodalen 10:00

Välkommen till våren / Hans, Hasse & Mats

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.