Träningsschema december

I december tar vi det lugnt tillsammans

Vi går nu in årets sista månad och lämnar snart ett år som förmodligen har varit det framgångsrikaste i klubbens historia. Trots att tävlingarna inte kom igång på allvar förrän under sista halvåret så har det slagits massor med PB och många mästerskapsmedaljer har sprungits in. Förklaringen ligger nog i vårt sätt att träna tillsammans och sporra varandra till framgång. Nyckeln med periodisk träning där den är utformad efter var i säsongen vi är också viktig. Nu är det tid att ligga lågt och återhämta sig. Blir perfekt för alla ska kunna hänga med på hela passet. Ingen skall bli så ansträngd att han/hon inte orkar prata. 

Vi har tänkt att inga söndagspass skall vara längre än 20 km och vi har heller inga slitsamma intervaller utan kvalitetspassen kommer vara mer inriktade på styrka. Det blir också mycket inslag av backträning.

Julveckan inleder vi med en lugn stadsrunda där jag (Johan) kommer guida er runt, visa och berätta kort om de byggnader som min farfarsfar, Nils J och farfar, Filip är arkitekter bakom. Det är en generations skillnad mellan dessa och det kommer synas. Vissa av husen har förändrats exteriört mycket sedan de byggdes och gör kanske inte mina förfäder rättvisa.

Nils J Lundgren 1881-1954

Filip Lundgren 1906-1981

Julafton är det traditionsenlig glögg och i år är det Tony som hoppar in som värd istället för tomtefar LoA som tomtar på annat håll. Vissa dagar under sista veckan kan det kanske hända att någon eller ingen av månadscoacherna är närvarande men då hoppas vi att någon annan kan hålla i taktpinnen i vår anda.

Vi önskar ett gott slut på löparåret och att alla kliver skadefria och välmotiverade in i 2022 som blir vårt 30-årsjubileum som löparklubb. Då hoppas vi kunna bjuda många trevliga saker utöver de drygt 150 gemensamma träningarna vi har.

Coach Peter, Toni och Johan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.